ג'וסף קאופמן

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 26/01/07 15:26 ז בשבט התשסז

שאלה

שלום!!

הרבה בנות שאני מכירה קנו את הפליז של ג'וסף קאופמן מהסוג של הבנים.

האם יש בעיה שבנות ילבשו את זה (הרי אסור לבת ללבוש לבוש גבר)

תודה רבה!

תשובה

שלום לך.
הפליזים של ג'וזף קאופמן הם לא "מהסוג של הבנים" אלא פליזים רגילים. העובדה שJK הוציאו דגם חדש שאולי יותר הולם בנות (ואולי,בלי להלעיז, מדובר פשוט באקט שיווקי) לא פוסל את כל שאר הפליזים ולא הופך אותם ללבוש השמור רק לבנים.
כשמדובר בפריט לבוש כמו פליז אין הבדל מהותי או צניעותי בין בנות לבנים ומדובר בעניין של טעם-גיזרה וצבעים.
ההגדרה ל"לבוש גבר" או "לבוש אישה" תלויה בהרבה קריטריונים נוספים אותם ודאי תוכלי לראות כאן בשו"ת בכל השאלות סביב מכנסיים לבנות.
מסיבות אלו נראה שאין בעיה שאפילו בן ילבש פליז מהדגם "של הבנות" אם דווקא דגם זה מוצא חן בעיניו.

כל טוב וחורף חם.
אריאל.פ. (המשיב אינו רב)