גויים ויהודים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 25/02/03 14:08 כג באדר א'

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום,

רציתי לשאול, בעקבות מה שקראתי באתר זה, לגבי עולם הבא לגויים.

קראתי, שיהודי עדיף מבחינה איכותית אלפי מונים על הגוי, וששכר הוא תוצאה של מאמץ, לכן הגוי, שמצווה רק על 7 מצוות יקבל שכר קטן בהרבה מיהודי המחוייב על 613 מצוות, ובנוסף היחס אינו כמותי (7 מול 631), אלא הגוי יקבל ה-ר-ב-ה פחות.

יש לי מס' שאלות בעקבות הענין:

1. מה אשם הגוי, אם ככה הוא נולד, וזה היה רצון הקב"ה? מדוע אם ימלא את המצוות שהוא קיבל, לא יקבל את אותו השכר כמו היהודי?

2. איך, אם כך, יכול הגוי להגיע לשכר גבוה, אם היהדות אומרת, שגוי המקיים מצוות מעבר לשבע מצוות בני נוח, המצוות לא נחשבות לו ממילא? האם מי שנולד אינו יהודי, גם אם יהיה חסיד אומות העולם, מלכתחילה העמדה שלו לפני הקב"ה נחותה? הרי היהדות היא לא דת מסיונרית, ולא משכנעת מאמינים, אז למה אדם אשם בעצם במה שנולד?

3. איך בכלל אפשר להגיד, שיהודי עדיף על גוי אלפי מונים? האם בני האדם לא נמדדים על פי קיום המצוות שלהם? זאת אומרת, חסיד אומות העולם הוא נחות מיהודי שלו שומר שום מצווה?

4.איך אנחנו כיהודים יכולים לטעון ככה, אחרי שעלינו דיברו כעל נחותים, אנו מחזירים באותה דרך בדיוק?

בכבוד רב,

קרן

תשובה

ב"ה ה' אדר ב' תשס"ג

לקרן שלום!

אשמח לענות בקצרה על שאלותייך:

א. ברמב"ם בסוף פרק ח' מהלכות מלכים כתוב שגוי שמקיים שבע מצוות בני נח מכח תורת משה הוא חסיד אומות העולם ויש לו חלק לעולם הבא כמו ישראל.
ב. הנחתך בשאלה א' אינה נכונה לפי דברי הרמב"ם.
ג.בתחום הפרטי גוי כזה בודאי שעדיף על יהודי, אלא שליהודי יש יתרון מכח עובדת השתייכותו הכללית לעם ישראל.
ד.אנו לא מדברים כך על גויים כפי שמתבאר מדברי הרמב"ם שגוי השומר שבע מצוות בני נח נמצא באותה מדרגה של ישראל במישור הפרטי.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת