בתי קולנוע

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 03/02/02 17:06 כא בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

האם יש בעיה הלכתית בביקור בבתי קולנוע?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בקולנוע ישנן שתי בעיות עיקריות:
א. האוירה הקיימת במקום מבחינת הנוכחים, צורת הבילוי והשיחה וכדו'.
ב. הסרטים עצמם בעייתיים מבחינת צניעות, מסרים שליליים וכדו'.
לכן יש להימנע מביקור בקולנוע.
עם זאת, בעצם המדיה הקולנועית ניתן להשתמש לחיוב, כדברי הגמ' (מגילה ו' ע"א) "תראטריות וקרקסיות שבאדום שעתידין שרי יהודה ללמד בהן תורה ברבים" שנראה שאין מדובר רק על מקור טכני אלא על שימוש בכלים אלה לעבודת ה', אלא שכדי להגיע לכך אין דרך כעת אלא בסרטים הנוצרים ע"י אנשים האמונים על השקפה תורנית.
סרטים הנעשים על ידי אנשים הרחוקים מתורה וממצוות ושטופים בתאוות אינם מקרבים אותנו לעתיד הנכסף, אלא להיפך.
שיעור על היחס לתרבות תוכל למצוא באתר ישיבת מעלות (במדור המאגר התורני, תחת מוסר / אקטואליה).

www.yesmalot.co.il/shiurhtml/malot149.html

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן