בשר חלב

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 25/02/09 18:00 א באדר התשסט

שאלה

שלום רב,

רציתי לדעת ממתי התחילו לייחד צלחות בשריות וחלביות,איך ומתי ידעו איזה כלים אפשר להכשיר ואיזה לא.

וממתי חז"ל קבעו שגם עם עוף צריך לחכות לפני שאוכלים חלב.

תורה ,נטלי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מיום מתן תורה, וליתר דיוק: מהיום שבו לימד משה את בני ישראל דיני כשרות המטבח, החלו להפריד את מערכות כלי הבישול ההגשה והאכילה. בדיוק אז, לימד משה את בני ישראל, לפי מה שלימד אותו הקב"ה, אילו כלים ניתן להכשיר, ובאיזה אופן ("כבולעו כך פולטו") ואילו- אינם ניתנים להכשרה בשום אופן (כלי חרס, הכוללים כלי פורצלן שלא היו מוכרים באותה תקופה, וכו')
כניסת בשר העוף לאיסורי "בשר וחלב" הינה גזירת חכמים, כבר לפני תקופת המשנה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן