בר מצוה מה החיוב העיקרי?

חדשות כיפה הרב דוד לוי 17/08/12 17:50 כט באב התשעב

שאלה

בני בן 12.5. בעוד כחצי שנה נחגוג ב"ה בר מצווה. בשבת ביקשתי ממנו שנלמד יחד את הפרשה שאליה הוא אמור לעלות לתורה. הוא אמר לי שהוא לא רוצה לעלות לתורה בכלל. יש לציין שבמסיבת הסיום של כיתה ו' הוא התעקש לא להופיע. ואף המורה התקשרה ליידע אותי. נראה לי שיש לו פחד או חשש מתגובות של אנשים. יש לו בעיית דיסלקציה והקריאה שלו לא רציפה. אמרתי לו שאנחנו נלמד טוב טוב ולא תהיה לו בעיה. הוא אמר לי נחרצות שהוא לא רוצה לעלות לתורה ולא רוצה לקרוא. עבורי זה מאוד קשה. זה בני הראשון שמגיע לגיל מצוות, יש הרבה ציפיות. אך כמובן אני לא רוצה ללחוץ. מה כבוד הרב מציע?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

ביום בר המצווה חובה לציבור להעלות את הילד לתורה לפני רוב המתפללים האחרים.

אין שום סיבה שהוא יקרא בתורה וחבל להעמיס עליו חובה זו.
אני יודע שבציבור הדתי לאומי זה מקובל ולפעמים אפילו לצערי כי זה מוסיף לחץ לילדים רבים כמו בנכם.

בציבור החרדי כמעט לא קורה שנער בר המצווה קורא בתורה גם לא עליה אחת.

לסיכום
תרבו ללמוד איתו בחברותא נושאים שונים, לא יותר מ 20 דקות בכל פעם וזו עיקר ההכנה.

הציפיות שלך הם עול לא מוצדק ולא נכון בשביל בנכם.
להיפך - בר המצווה צריך להיות התאריך ממנו והלאה הוא עצמאי ואינו מחויב למלא את ציפיותכם.

לשיחה נוספת ולפירוט - התקשרו 098987548

שבת שלום ושנה טובה דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן