ברכת מזונות או המוציא!

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 03/11/02 12:36 כח בחשון התשסג

שאלה

לכבוד הרב

שלום

כל הכבוד לכם על האתר המוצלח, עלו והצליחו.

מה יעשה אדם שמקבל לחם שיש לו ספק מה לברך עליו, המוציא או מזונות.

ומה עם נטילת ידים?

אם הרב יכול להרחיב קצת מתי נברך מזונות לדעת הספרדים.

בברכת התורה

שי

תשובה

שי שלום,

מאפה שהבצק שלו נילוש במי פירות או חלב וכיו"ב,וניכר במאפה טעם החלב או הפירות(ואפילו ניכר מעט)-מברך "מזונות".ואם לא ניכר הטעם-מברך "המוציא" ונוטל ידיו.

חלה/לחמניה מתוקה,אם הטעם המתוק מורגש היטב,ברכתה "מזונות",ואם לא יש לברך "המוציא".
כעכים רכים-"בייגלה"-אם טעם השומשום ניכר, כך שטעם הבצק טפל ביחס אליו,מברך "מזונות",ואםלאו-מברך "המוציא".
לחם המטוגן בשמן וביצים-אפילו אם אוכל פחות משיעור כזית-יברך "המוציא".
פיצה-ברוב הפיצות לשים את הבצק בחלב.אם טעם החלב ניכר(אפילו מעט) יברך "מזונות",ואם לאו-יברך "המוציא",אפילו שיש על הבצק רסק עגבניות.אם הרסק נבלע בבצק וטעם הבצק השתנה-יברך "מזונות".
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני

ולפוסקים כרמ"א,ניכר מעט-מברך המוציא.