ברכת כלה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 18/09/07 09:48 ו בתשרי התשסח

שאלה

שלום הרב!

חברה שלי שאינה קרובה לתורה ומצוות מתחתנת. היא שמחה לשמוע שיש דבר כזה ברכת כלה. אמרתי לה שאעשה לה. אני לא יודעת איזה נוסח לבחור כיוון שבנוסחים רבים מצויים משפטים שאני לא יודעת אם ידברו אליה ואם היא תרגיש נכון ואמיתי ורצון לומר אותם. כגון: הריני מתחרטת על שקיצרתי בעבודתך, תטע בליבנו אהבתך ויראתך וכו'. האם מותר/ רצוי לשים משפטים אלו?

האם מותר לי לשלב בין כמה נוסחים שונים ולהשמיט דברים מסוימים?

תודה רבה

תשובה

בסד

שלום רב.
יום הנשואים לחתן ןלכלה הוא יום מחילת עןונות .
יום קדוש ומרומם ,לכן מקובל להתפלל גם את נוסח הוודוי כדי לזכות למחילה שלמה .
מקובל להרהר בתשובה ,ולבקש בקשות מהשם .
גם המעמד [מתקדש ] ,לכל זוג ,! עם אמירת הברכה "[מקדש] עמו ישראל על ידי חופה וקידושין." והחתן אומר "(קדושה אני מבקש...) "הרי את [מקודשת.."]והרב ברך "אשר.[קידשנו"]..במצוותיו.."
כולם זוכים לקדושה במעמד של החופה..
וכדי ליצוק תוכן מרומם,למעמד נהגו להתפלל את התפילה בקול.
(אגב ,יש נהגו לקבל ברכה מהכלה ,בגלל זה שמחלו לה מהשמים על כל העבר ..וברכותיה מתקימות...)

אבל את יכולה לחבר לה תפילה מיוחדת המתאימה לה.
כפי שנראה לך , העקר שיכלל את התפילה הזכה של הכלה מעומק הלב אל האבא שבשמים.
בברכה