ברכת החמה לנשים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 07/04/09 01:02 יג בניסן התשסט

שאלה

כבוד הרב שלום!

האם נשים(עדות המזרח)מחוייבות בברכת החמה?

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

כל אישה ואיש ראוי שיברכו את ברכת החמה.
שמעתי בשם ה"ילקוט יוסף" שאשה ספרדיה גם צריכה לברך.

לפוסקים אחרים כמו "הבן איש חי" והרבה פוסקים אשכנזים - עדיף שתשמע את הברכה מאחרים .

לכן תשתדלי להגיע מחר בבוקר למקום בו מברכים ברכת החמה ברוב עם ותצאי ידי חובה בשליח הציבור.

כמובן שכל ההקדמות והמזמורים ניתן לומר בעצמך.
אם לא הגעת תברכי [עם או בלי שם ומלכות לפי שיקול דעתך]
חג שמח ותזכי למצוות
דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן