ברכת החמה ושנת התשסט

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/04/09 22:00 יח בניסן התשסט

שאלה

1. השנה היא שנת התשסט כלומר 5769 , וכידוע לכל המספר 5769 לא מתחלק ל 28 , אז איך התקיימה ברכת החמה השנה ?

2. אם ברכת החמה מתקיימת כל 28 שנים עבריות אז למה זה לא יוצא תמיד בערב פסח ?

תודה

תשובה

1. העולם נברא בכה באלול או בכה באדר. לפי זה ראש השנה או ראש חודש ניסן זה תחילת השנה השניה [דוגמא מי שנולד בכה אלול תשס"ח אז כעת זו השנה השניה לחייו שהרי הוא נולד בתשס"ח ושנת תשס"ט היא השניה]
לכן לחישוב ברכת החמה צריך להוריד שנה מהשנה העברית ואז המספר מתחלק ב 28.

השנה העברית היא בלוח הירח. את ברכת החמה מברכים לפי לוח ה'שמש' ולכן היא יוצאת בכל פעם ביום רביעי אחר בחודש ניסן [לפי התקופה של שמואל]

בברכה
דוד לוי