ברכת הגומל לתינוק

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/12/15 08:08 כד בכסלו התשעו

שאלה

שלום וברכה.

הבן שלי הקטן (בן שנה וחודש) בלע חלק שנפל מהחנוכייה של אחותו הגדולה. הוא נחנק, הכחיל והקיא. בקצרה, החלק נפלט החוצה והוא בסדר ברוך השם, רק צרוד ועם פצע בחלל הפה.

אני רוצה לברך הגומל אבל, בעלי אדם חילוני ולא מבין את הצורך בברכה. האם אני יכולה להגיד? האם חייבים 10 גברים או שאפשר בצורה אחרת?

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא מברכים הגומל עבור הבן.
אפשר לברך בלא שם ומלכות* ואז לא צרך מניין.

*"ברוך אתה, מלך העולם, הגומל לחייבים טובות שגמל לבני כל טוב".

עייני בקישור, למטה בשאלה הראשונה
http://www.halachayomit.co.il/displayRead.asp?ReadID=471

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן