בעקבות הפיגוע הנוראי בישיבת מרכז הרב

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 11/03/08 18:05 ד באדר ב'

שאלה

בשיחה שנערכה אצלנו במכללה לזכר ההרוגים בפיגוע בישיבת מרכז הרב, נאמר כי גם הנשמות עומדות מדי שנה לדין לפני רבש"ע ובכך נקבעת רמתן ומיקומם.ומשום שאין צורך בתורה במצוות בעולם הבא,הם עומדים לדין בזכות המעשים שלנו כאן בעולם לזכרם ולעילוי נשמתם.אין ספק כי הדבר עורר אותי להשתדלות מעשית לעילוי נשמת המתים.אך שאלתי היא-מה באשר לאותם נשמות של מתים בודדים ,לא עלינו,אותם אנשים ללא אף חבר או משפחה?לצערנו לא חסרים אנשים כאלו,שאף אחד לא יודע על קיומם ובטח על מותם.בזכות מה עומדות לדין אותן נשמות?

תודה רבה ונשנשמע בשורות טובות בקרוב לעמ"י.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

עיקר מה שיש לנשמה זה מה שהיא הספיקה בעולם הזה, אבל זה נכון שאנחנו יכולים להוסיף על זכויותיה גם אחרי הפטירה ובעיקר הבנים יכולים.
יש צדיקים נסתרים שעושים מצוות ומעשים טובים לעלוי נשמת מי שאין לו קרוב או חבר שיודע עליו, וכמובן ניתן להצטרף אליהם.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן