בעל בלידה וטומאת לידה

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 26/08/03 01:37 כח באב התשסג

שאלה

שלום רב.

אני כחודש לפני הלידה בע"ה. ואשמח לדעת יותר על גדרי ההלכה בלידה ואחריה, מבחינת שהות הבעל בלידה - (מותר?), עד מתי יוכל להחזיק לי את היד, כמה זמן לאחר הלידה נמשכת טומאת הלידה, ועוד פרטים שאולי לא עולים בדעתי כרגע.

אני מודה מקרב לב על זמנך ותשובתך

תשובה

שלום רב
ההלכה אוסרת על מגע פיזי בין בעל לאשתו היולדת מרמת פתיחה מסויימת של הרחם בעת הלידה.יש המציינים כנקודת הזמן פתיחה של שתי אצבעות.מאז אין לבעל לגעת באשתו.כמובן שאם ירד דם קודם לכן אז האיסור התחיל קודם.מטעם זה ומטעמים נוספים יש האוסרים על בעל להיות עם אשתו בחדר לידה.אמנם אין בזה איסור הלכתי ובלבד שלא יסתכל במקומות האסורים ולא יגע בזמן שאסור לגעת.אמנם טמאת היולדת משתנה על פיהתורה בין יולדת זכר לנקיבה אבל למעשה אצלנו אין לזה משמעות רבה באשר אנו מקפידים על איסורי הנדות עד שתטהר לגמרי מדמיה וזה אורך בדרך כלל בין חודש לחודשיים ויותר.