בנ''ע-מחנה קיץ

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 28/01/07 16:18 ט בשבט התשסז

שאלה

שלום!

אני תלמיד כיתה ח'-לאחרונה מתחזק

בזמן האחרון דנו בשבט שלנו על מחנה בנ"ע ועלו כמה שאלות

רציתי לדעת האם מותר לצאת למחנה או לא

ומה הם האיסורים?והאם תשובתך מחייבת אותי לעשות כפי שתאמר או לשאול רבנים אחרים עד שאגיע לסיפוק ויגיע להחלטה עצמית..

תודה מראש!

תשובה

שלום
אין איסור לצאת למחנה. להיפך מחנה הוא מקום בו ניתן לבחון את קיום המצוות בתנאים פחות נוחים. לכן כדאי ללמוד הרבה לפני כן, לדעת מהן הבעיות שעלולים לעמוד בפניהן מהבחינה ההלכתיתי והרוחנית ואז לצאת למחנה ולעמוד באתגר. אציין מספר תחומים שכדאי ללמוד : הלכות השכמת הבוקר, כגון נטילת ידיים בשטח, הלכות אכילה בשטח - ברכת המזון וכ' , הלכות צניעות וכ''
בברכה
אלישע פיקסלר