בנות ששרות את המנון תנועה

חדשות כיפה רבני הישיבה הגבוהה אור-עציון 07/05/06 20:02 ט באייר התשסו

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב!

כידוע כמו בכל שבת בבנ"ע יש מפקד ושרים כולם ביחד את ההמנון. לצערי, הסניף שלנו קטן והבנים לא בדיוק שרים בקל רם, מה שיוצא לא אחת שאנחנו, הבנות צריכות לשיר בקול כשהמפקד מעורב. מצד אחד עומד כאן העיני'ין של 'קל באישה ערווה', ומצד שני אם אנחנו לא נשיר, פשוט מאוד לא תיהיה שירה.

מה עלינו לעשות?

תודה מראש וי'ישר כח על עבודת הקודש!

תשובה

שלום רב.

בתנועה מעורבת סומכים על דעתם של הפוסקים האומרים שאם לא אחת שרה לבדה יש להקל בזה. כמובן ראוי ורצוי לדרבן את הבנים שישירו גם הם.

בברכה

התשובה ניתנה ע"י הרב אביגדור שילה