בית קלונוע שפותח בשבת

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 26/07/07 11:59 יא באב התשסז

שאלה

כבוד הרב האם ישנה בעיה הלכתית ללכת לבית קולנוע כמובן שבימי חול ,אך הבית קולנוע פותח בשבת ?וכן האם מותר לקנות דברים סגורים אצלהם ?א.מעיקר הדין ,ב.והאם יש להחמיר.? תודה רבה .

נ.ב כל בתי הקלונוע פותחים בשבת,דבר שלא שמתי לב אליו עד לאחרונה,וכן אני מקפיד לא לקנות באף חנות אשר פותחת בשבת גם דברים סגורים מכייון שאני רואה בזה עזרה למחללי שבת.

תשובה

בע"ה
אם הסרטים המוקרנים מתאימים לתרבות שלנו - זה שהקונוע פתוח בשבת זה מצער שבעתיים אבל לא אוסר כניסה ביום חול, כמו חנות שפתןחה בשבת וכד'. נכון, יש מקום להימנע מכניסה לכל מקום שפתוח בשבת כדי למחות על הענין ובעיקר כדי להפעיל לחץ על בעלי המקום שיסגרו בשבת, אלא שברוך השם שהצבור הדתי שפוקד מקומות אלו הוא מועט יחסית, ואין למיעוט הזה הרבה כח צרכני שיכול להוות לחץ מספיק ולכן אי אפשר להורות על איסור כניסה לקולנוע מסיבה זו, אבל כמובן שמי שנמנע מלהיכנס לקולנוע - יבורך.(ובמיוחד היום שניתןצ לראות סרטים טובים ע"י השאלה או קניה וצפיה בבית!)