ביעור חמץ

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 12/04/11 01:14 ח בניסן התשעא

שאלה

כבודו, אני נוסעת לחג מיום שישי הקרוב ואני חוזרת לביתי בחול המועד, הבית נקי ומוכן לחג: אני מכשירה את הבית ומכינה את הכלים הכשרים לחג.(אני עוזבת בית נקי וכשר לחג כולל מכירת חמץ, הגעלה וכל מה שקשור בכך, לא יתאפשר לי השנה להיות בבית בערב הבדיקה, רק בחול המועד אני חוזרת) שאלתי היא אם אני עושה ביעור חמץ לפני הנסיעה עם כל הברכות והשריפה כאילו זה ערב בדיקת חמץ?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

א. בדיקת חמץ עושים בלילה האחרון לפני שעוזבים את הבית. בודקים בלי ברכה. הברכה נתקנה רק בליל י"ד.
ב. שריפת חמץ-עושים עם כולם ביום י"ד. לוקחים את החמץ שנשאר ושורפים היכן שתהיו.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן