שאל את הרב

ביני לבינו

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 27/07/09 20:24 ו באב התשסט

שאלה

שלום לרב שוב, תודה על תשובתך הקודמת.

כמעט באותו עניין שגם מטריד אותי רבות..

על אותו המקרה שבגללו התחלתי לשמור נגיעה- עם אותו האדם שבעצם הוא בחור ישיבה החלטתי ואמרתי לו גם שעדיף שלא נדבר, אם זה לתקופה או לכל זמן אחר, הייתה הסכמה לבסוף. אנחנו עדין לא מדברים. הרבה מאז התקרית אני התחזקתי ,ולפי מה שהבנתי מאנשים שמדברים שגם הוא ממש. עכשיו הבעיה- אני מתכוונת להיכנס להדרכה בבני עקיבא אך הוא כבר מדריך שם [נכנס בדיוק השנה] לא יודעת אם זה יהיה נוח , או שכדי לדבר ולהלבין דברים כדי שלא יהיו תקריות לא נעימות או אי נוחות ..או מצד שני פשוט להיכנס ולהמשיך באותה דרך שבחרתי להפסיק לדבר אני בבעיה אני לא יודעת כיצד לנהוג עכשיו, אף אחד לא יודע שאנחנו לא מדברים ואם זה ייוודע שאכנס להדרכה זה יעורר את כולם בסניף ויהפוך לסיפור משותף מה שלא רוצה שייקרה . מה עושים ?

תודה רבה ,

לירון

תשובה

אני מבין את הרגישות, ואת צודקת שהנסיון יכול להיות קשה, ואנחנו הרי מתפללים כל בקר להקב"ה "ואל תביאנו לידי נסיון , ולא לידי בזיון"!!
מאידך גם ברור לי הרצון להיכנס להדרכה.
אולי יש אפשרות להיכנס להדרכה בסניף אחר. זה יהיה טוב יותר גם לך וגם לו. חשבת על זה? לא כדאי לפסול זאת על הסף, תבדקי , ברצינות.
כמו שאני מבין ממך, באותו סניף זה מסוכן מדי ויכול ליצור מתח ואי נעימות שלא תוסיף טוב לאף אחד. ואם אכן כך, אולי עדיף אפילו לוותר על דבר חשוב שכזה כדילא להיכשל בדבר חמור, שהרי כל ההנדרכה הבנויה על זה שארת כמדריכה יכולה באמת להיות דוגמא ומופת לחניכייך, ואם לא כך- אין שום טעם להיכנס להדרכה. בינתיים עמדת בנסיון יפה מאד, ובהחלט את יכולה להיות דוגמא בענין הזה, חבל לקלקל.
בהצלחה רבה.

כתבות נוספות