שאל את הרב

בינו לבינה

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 29/12/08 03:44 ב בטבת התשסט

שאלה

ברצוני להעלות שאלות אשר מפריעות לרוב החברים שלי ואני בטוח שלרוב שכבת הגיל (שיעור ב,20).

1. רוב חברי נגד שיטת השידוכים (הגעה לדייט אם רשימת מכולת) אלה בעד קשר ארוך (כמה חודשים טובים) אשר בו באמת בודקים אם הקשר מתאים ובלי לחץ להתחתן. השאלה היא מה הגיל בו אפשר לחפש קשר כזה?

2. האם קשר אם שביעיסטיות שמיניסטיות הוא בכלל לעניין?

תשובה

שלום

1. גם אחרי שיוצאים לדייט לוקח זמן עד לקבלת ההחלטה, ומעת קבלת ההחלטה ישנו עוד מרווח זמן עד לאירוסים ועד לחתונה (אמנם אפשר לזרז תהליכים אבל כך הם פני הדברים בד"כ).
אני מסכים שאין להילחץ, אולם גם אין זה נכון להזניח נושא חשוב שכזה לגיל מאוחר שקשה בו יותר למצוא את בן הזוג, לכן בגיל 21-22 זה זמן טוב להתחיל לחפש ובע"ה למצוא ולהכיר עד להחלטה המשותפת.

2. תלוי במטרות הקשר ובבשלותן, אם ברור שהמטרה היא הכרות לקראת חתונה, ויש בסיס משותף ליצירת מערכת שתוביל לחופה יש לשקול זאת ברצינות.

חשוב לי להבהיר לך ולחבריך- אין משקל להיכרות שלפני הנישואין, אין שום בניה משותפת לפני החתונה, יום אחרי החתונה בתוך הבית הזוג לבד מתחיל לבנות זוגיות של שיתוף המבוסס על נתינה וויתור, ואין שום דבר מהזוגיות לפני החתונה- רק הכרות ובדיקה של מטרות משותפות, התאמה מינמלית, ומשיכה בסיסית.
לדברים אלו אין צורך בזמן ממושך מעל לחודשים מספר.

בהצלחה

כתבות נוספות