בין המיצרים

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 30/06/10 14:20 יח בתמוז התשע

שאלה

שלום!

האם מותר בשלושת השבועות לקנות נעליים וחולצה לקראת חתונתי שתערך ב"ה בטו באב? ומה הדין לגבי קניית סתם חפצים חדשים בשלושת השבועות?

תודה!

תשובה

שלום רב,

קודם כל אפתח בברכת מזל טוב, שתזכו להקים בית נאמן בישראל!

אין איסור לקנות בגדים חדשים בשלושת השבועות אם לא מחדשים אותם, כיוון שאז לא מברכים שהחיינו, ועל כן אתה יכול לקנות בגדים לקראת החתונה שלך.

לגבי חפצים אחרים, השאלה היא איזה חפצים, אם מדובר על חפצים שלא מברכים עליהם שהחיינו מותר לקנותם, אך אם מדובר על חפצים שמברכים עליהם שהחיינו אין לקנות אותם בשלושת השבועות.

כל הדינים הללו נכונים עד ר"ח אב, מר"ח אב נוהגים שלא לקנות כלל דברים חדשים.

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.