בין המיצרים

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 04/07/10 09:55 כב בתמוז התשע

שאלה

קשה לי מאוד בלי לשמוע מוזיקה המרגיעה אותי.בפסנתר אני לא נוגעת בשלושת השבועות. אך רציתי לדעת האם אפשר להאזין למוזיקה. אני נוהגת לפי בני ספרד. תודה

תשובה

שלום רב,

נחלקו הפוסקים האם מותר לשמוע מוזיקה ממכשרים אלקטרונים בימי בין המצרים. למעשה נתן לסמוך על דעת המקלים, ובתנאי, שמדובר על מוזיקה שאינה שמחה בצורה מובהקת (רוב השירים בימנו אינם נחשבים כמוזיקה שמחה, מוזיקה שמחה היא מוזיקה בסגנון של שירי חתונה וכדו'). וכן ראוי להקפיד שלא לשמוע בווליום גבוהה מידי.
מר"ח אב, ראוי להקפיד שלא לשמוע גם מוזיקה רגילה, אבל נראה שמוזיקה עצובה אין לאסור.

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.