בין המיצרים והלכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/07/10 15:15 כה בתמוז התשע

שאלה

שלום,

קודם כל אני רוצה לחזק ולאמר יישר כוח עצוםעל עבודת הקודש שאתם עושים!!

יש לי 2 שאלות:

1. האם בתקופת "בין המצרים" מותר לקחת בגד לתיקון אצל תופר? [תיקון- ולא עשיית בגד חדש...]

2.האם מותר ללמוד פיסול? [אם כן, יש שוני בין פיסול אנשים לחפצים דוממים? או חיות וצמחים? - כמובן שזה לצורך אומנותי בלבד...]

שוב- חזק ואמץ!

ותודה רבה רבה!!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. תיקון לא נאסר בתשעת הימים.
2. פיסול אנשים יש להמנע, אולם חפצים דוממים אפשר לפסל (מלבד שמש וירח). חיות יש להמנע מפיסול: אריה, שור, נשר, אדם.
שאר בע"ח אפשר לפסל.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן