בחירת בן\בת זוג על פי השמות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 14/01/07 18:18 כד בטבת התשסז

שאלה

כבוד הרב,

רציתי לדעת אם זה דבר נכון לעשותו- שרב מוסמך יבדוק בקבלה אם שני בני זוג מתאימים.

תודה

תשובה

בסד

שלום רב.

שאלתך חשובה , כי אתה פה לרבים...
לדעתי לא טוב ולא ראוי לשאול לפני החתונה ..
מהסיבות הבאות*1.יש אומרים כי זו עבירה על מצוות עשה "תמים תהיה עם השם .."
2. יש לנו תפילה היכולה לשנות [הכל.] (גם את חשבונות המקובלים)
3.אין לפתח צפיות אחד מהשני כי האכזבה יכולה להיות גדולה ולהביא למשברי נשואים...
4.יש להתחתן מתוך בחירה אישית ולא מתוך דיברי הרב המקובל על פי התאמת שמות.
5.[מידע זה שנותנים השמות הוא עכשוי ...ויכול להשתנות בכל יום ,אם על ידי תפילה או זכות צדיק שיתפלל או תורה או מעשה טוב אחד.!
אין הוא נכון לכל החיים.]
6. היכן הבחירה האישית???
7. היכן הרצון והאהבה????
8.אם השמות יגידו "מתאים", על בן\בת זוג שלא רצוים????
9.בכלל מי אמר שזה נכון??
[וכי כמה יעקב בן יצחק קימים ??מה כולם מתאמים לקבקב בת שרה???]
10.מדוע לא להאמין בעבודה ושנוי המידות???[הרי זהוא הבסיס לכל חי הנשואים.]

בברכה