בגידת העם בה' במעמד הר סיני.

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 05/12/06 23:36 יד בכסלו התשסז

שאלה

לכבוד הרב!

לאחרונה יצא לי לחשוב על ארוע מעמד הר סיני ומתן התורה.

במהלך המעמד, כידוע, נגלה הקב"ה לכל העם ולאחר מכן עלה משה על ההר.

לאור ההתגלות של ה', יש דבר שאני פשוט לא מצליח להבין- איך העם יכל לבגוד באלוהים וליצור את עגל הזהב לאחר ההתגלות המדהימה הזו?

הרי עמד מולם הדבר הכי גדול ועצום. כל כך עצום שאין מילת תואר בשפת הקודש שיכולה לתאר את גדולתו ושליטתו.

איך זמן כה קצר לאחר התגלות של ה' בכבודו ובעצמו- יכל העם לחטאות בצורה כל כך בוטה?

השאלה הזו מציקה לי הרבה מאוד זמן ואשמח אם תוכל לנסות ולענות לי עלייה.

תודה רבה מראש, שי.

תשובה

בסד

שלום רב.

כבר שאלו הפרשנים את שאלתך..
1. המדרש עונה על כך ואומר כי גדול כוח היצר והבחירה החופשית הגובר אפילו על כל הגיון.

2. הכוזרי עונה כמה תשובות .
א. לא כל העם חטא , רק 3000 איש שנהרגו בעדים והתראה .
ב. לא עם ישראל חטא ,אלה רק ה"ערב רב".
ג. בני ישארל רצו להרגיש את השם ולא לעבוד ואלוקות מופשטת.לכן עשו את העגל...
בברכה
"ילמד חכם ויוסיף לקח.."