א. חלב נוכרי ונדרים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 12/01/09 14:51 טז בטבת התשסט

שאלה

בס"ד

שלום רב,

אימי נוהגת שלא לאכול אבקת חלב נוכרי אבי אינו נוהג כך.

במשך מספר שנים נהגתי כמו אימי, אך מידי פעם אכלתי מוצרים שמכילים א. חלב נוכרי, בהסתמך על כך שאבי לא מקפיד על זה.

האם כעת זה נקרא שקיבלתי זאת על עצמי, כלומר נדרתי נדר? או שמותר לי לנהוג כמו אבי?

בתודה מראש

תשובה

בסד

שלום רב .
אשריך שאת בקפידה בעניני כשרות .כי [האוכל שיכנס אלנו משפיע גם על נפשנו.!!]
[אולי משום כך הילד הקטן משה רבנו לא רצה לינוק חלב נוכריה.!!]

הקבלה שקבלת על עצמך נכונה ומוצדקת ,ואיסור אכילת אבקת חלב נוכרי חמור יותר לדעת כמה פוסקים ,משתיית חלב נוכרי.
לכן ההנהגה הזו היא בעצם הדין ,ואין לשנות ולרדת מרמה זו הגם שיש פוסקים המקילים בכך.
(כך שאפילו התרת נדרים לא תועיל. )
אז ,חיזקי ואימצי.!!

בברכה