אני קומונרית חדשה...

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 10/09/08 13:15 י באלול התשסח

שאלה

שלום לרב,

התחלתי לפני שבוע וחצי שירות לאומי בתור קומונרית בסניף מעורב...

יש לי כ"כ הרבה קשיים בתפקיד...

זה מתחיל מהבעיה שמצד אחד אני רוצה להיות ביחד עם הנוער ולהתחבר אליהם אבל מצד שני אני הקומונרית שצריכה להיות מפקדת ולשמור קצת מרחק מהם...

ועוד צד שני זה הקטע עם הבנים שאני מרגישה שנפלו המחיצות שהצבתי קודם..

אני לא יודעת מה לעשות.

יש כ"כ הרבה בעיות בסניף- המדריכים לא מספיק מבינים את גודל האחריות והתפקיד שהם עושים, זה אחת הבעיות הגדולות ביותר שיש...

וחוצמיזה אנימרגישה שאין לי זמן בכלל לעצמי.אני כל היום עסוקה בלפעול למען הסניף.

יש לי ירידה רוחנית גדולה ואין לי זמן ללמוד...

אני כבר לא כ"כ מרגישה את הגודל שבתפקיד שלי.

מה לעשות??

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ר' נחמן מברסלב, הסביר בצורה עמוקה מאד את הרגשת הנפילה שיש לאדם: כאשר אדם נמצא בעליה, הרי זה "מלחיץ" את הכוחות השליליים בעולם, וכדי למנוע ממנו את העליה, מתפתחת אצלו הרגשה של ירידה, ואז הוא "עוצר" את עצמו, ולא עולה.
פעילותך כקומונרים אכן מלאה בקשיים, וכנראה הצבת לעצמה רף גבוה של דרישות, וטוב שכך, וכנראה את נמצאת במצב של עליה רוחנית, ולכן את מרגישה עכשיו תיסכול...
הרי אם לא היית במצב של עליה רוחנית, לא היית מרגישה שיש מקום לשיפור...
השתדלי לקבוע לעצמך קביעות יומיומית של תפילה מעבר למה שהיית רגילה (נניח- קריאת מזמורי תהילים במחזור של סיום הספר אחת לחודש, יש חלוקה כזו בסידורים) וכן- לימוד יומיומי בספר כלשהו (מסילת ישרים, "אורות התשובה" עם באור בהיר וכו'.)
עלי והצליחי! שנה טובה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן