אנו עומדים לפני חנוכת בית בע''ה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 04/08/08 11:41 ג באב התשסח

שאלה

בס"ד.

שלום כבוד הרב.

בשעה טובה ומוצלחת ברוך ה' בעלי ואני קנינו בית חדש ראשון שלנו ומעוניינים לעשות חנוכת בית. בעלי התבונן בספר קיצור שולחן ערוך מתוך מחשבה שאולי שם יהיו פרטים על עריכת האירוע, אך לא מצאנו.

נודה לרב במידה ויציין לנו את המנהגים השונים הכלולים באירוע. האם יש משהו שחייבים לעשות ומה הם הדברים שהם רק מנהג. (אנו נוהגים לפי מנהגי האשכנזים)

בתודה רבה מראש, הזוג הצעיר.

תשובה

לזוג הצעיר שלום רב וברכות לקניית הבית.
עיקר חנוכת הבית זה שתחילת המגורים שלכם בבית תהיה התחלה של קדושה ותורה. לכן העיקר חנוכת הבית זה לימוד תורה בבית. קובעים מזוזה (אם עדיין לא קבעתם), לומדים תורה ועושים סעודה קטנה, או כיבוד קל. יש בסידורים נוסח ללימוד, ואפשר ללמוד גם דברים אחרים. וראו עוד http://www.itim.org.il/?CategoryID=260