אמירת תיקון חצות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/06/03 10:35 כב בסיון התשסג

שאלה

כבוד הרב שאלתי את השאלה הזאת כבר רב אחר מאתר אחר והתשובה לא הייתה כל-כך ברורה ולא יכלתי ממש לכתוב לו את זה אז אני אשאל אותך(אני אבין אם לא תענה לי)

יש בידי 2 אפשרויות האחת היא לקום באמצע הלילה לשעה ולהגיד תיקון חצות וללמוד קצת ואז אני אצטרך לישון בסה"כ שעה יותר או לא להתעורר ובסה"כ לשון שעה פחות מה עדיף? תודה רבה וסליחה על ההטרדה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה - אין על מה לבקש סליחה!!!
התשובה לשאלתך - תלוי.

אם הקימה לתיקון חצות תבוא במקום תפילה בזמן, או על חשבון תפילה בריכוז, או על חשבון מצווה אחרת - עדיף לא לקום.

ואם זה מוסיף לך בעבודת ה' ולא בא על חשבון שום דבר - זה טוב.

אבל בכל מקרה, תזכור שיש כמה תפילות בעניין הגאולה ובית המקדש שאנחנו אומרים. שלש פעמים ביום אנחנו מתפללים על בניין ירושלים, ופעמיים בשבוע בימי שני וחמישי אנו מתפללים באריכות על מצב עם ישראל, בסוף התחנון.

תיקון חצות הוא מאוד חשוב וחשוב גם לכוון בתפילות העיקריות, שאותן אנחנו ממילא אומרים.

זו תפילה שאם נשים לב לתוכן מילותיה נגלה דברים מאוד מרגשים:

["ועתה, שמע אלוקינו אל תפילת עבדך ואל תחנוניו, והאר פניך על מקדשך השמם!]

[... אבינו אב הרחמן! הראנו אות לטובה וקבץ נפוצותינו מארבע כנפות הארץ, יכירו וידעו כל הגויים כי אתה ה' אבינו אתה!]

[ ... חוסה ה' על עמך, ואל תתן נחלתך לחרפה למשול בם גויים, למה יאמרו בעמים איה אלוקיהם?]

[... אל, הביטה דל כבודנו בגויים, ושקצונו כטומאת הנידה. עד מתי עוזך בשבי, ותפארתך ביד צר? המה יראו ויבושו, ויחתו מגבורתם!" ]

אמן.

בהצלחה.