אמירת תהילים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/04/08 01:09 י בניסן התשסח

שאלה

מדוע נוהגים לומר לגבי הקריאה בתהילים: "לומר תהילים". האם האמירה לא מפשטת את יכולת הכונה שבתפילה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אנו יכולים להתייחס רק אל הפעולות המעשיות. לא ניתן לומר "לכוון תהילים" או "להתעלות עם התהילים". ההלכה מדברת תמיד ברמה הבסיסית של המעשה, והקומות הגבוהות יותר נבנות על ידי האדם בכוונות המיוחדת והפרטית.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן