שאלה
שלום! אני עוד מעט בת 18 ואני מרגישה שאני בתהליך מאוד ארוך של התחזקות,כמובן שיש לי עוד המון מה לעשות..יש לי לגבי עניין זה שתי שאלות.1.אני מאוד רוצה להמשיך ולהתחזק אך אני מרגישה שאין לי את הכלים,קשה לי ללמוד לבד..חשבתי ללכת למדרשה אך זה כרוך בהמון דברים..הייתי רוצה הצעות כיצד אני יכולה ללמוד ולהמשיך לעלות.
2.אני אמנם מרגישה שבתקופה האחרונה האמונה שבי התחזקה מאוד וב"ה לא נצרכתי להתמודד עם נסיונות כמו חיים ומוות,אך אני חוששת שאם אצטרך לעמוד בנסיונות מעין אלה חס וחלילה,לא אצליח לעמוד בהם,מה כדאי לעשות?
תודה רבה! אשמח לתשובה..:)
תשובה
שלום לך שואלת יקרה,
כמו כל מקצוע שרוצים לעשות בדרך הנכונה והטובה ביותר יש ללמוד אותו, כך בעבודת ה'- על מנת להתקרב לה' באמת, חייבים להיות מחוברים למקור תורה. לגבי שאלתך הראשונה, לא כתבת מאיפה את ומהם האפשרויות העומדות לפנייך, אז אנסה לתת לך כמה כיוונים בתקווה שאחד מהם יתאים לך.
שנת מדרשה היא אכן דרך טובה ללמוד ולהתחזק באמונה אך לא לכל בת יש את האפשרות הזו להקדיש שנה שלמה ללמודי קודש. ישנה גם אפשרות לשלב שנת מדרשה ולעבוד במקביל וכן ללמוד מקצוע במקביל. אופציה נוספת היא לעשות שרות לאומי במקום תורני שקשור למדרשה וכך לשלב את הלימוד עם השרות. אפשר גם במקביל לשרות וגם במקביל ללמוד מקצוע או לעבודה- ללמוד יום בשבוע במדרשה (לדוג' ב"מדרשת הרובע" בירושלים, ו"במדרשת אביב" בתל אביב- יש יום לימוד נשים).
מעבר לחשיבות ללמוד תורה בפועל ישנה חשיבות להימצא בסביבה תורנית או להיות מחוברת לדמות תורנית. אפילו חברה טובה עם שאיפות דומות לשלך שתוכלו ללמוד ביחד ולהתחזק ביחד.
לשאלתך השנייה, אנו מתפללים כל בוקר "ועל תביאני לידי חטא, ולא לידי עוון, ולא לידי ניסיון ולא לידי ביזיון". אנחנו לא מחכים לניסיונות מצד אחד אולם כאשר הם באים אנו מוצאים כוחות להתמודד. בד"כ אדם שמסתכל מהצד על דבר קשה שנפל על אדם אחר לא מאמין שהיו לו הכוחות להתמודד עם ניסיון זה, כי ניסיון זה הוא לא הניסיון שלו. ישנו כלל שהקב"ה לא שולח לאדם ניסיון שהוא לא יכול לעמוד בו, אך אדם לא יודע מראש עם מה הוא יוכל או לא יוכל להתמודד. בכלל כאשר הקב"ה שולח לאדם ניסיון הוא גם שולח עימו את הכוחות הדרושים לכן אל לך לפחד מכל מיני מבחנים או ניסיונות שיבואו עליך שאת לא מוכנה. קודם כל שלא נבוא לידי ניסיון, ובמידה ונתנסה סימן שיש לנו את הכוחות הדרושים.
ברור שלימודי אמונה וחיבור חזק ואיתן לתורה ולאנשי תורה, יוצרים אנשים חזקים יותר שמסוגלים להתמודד יותר. אך זה לא עבודה לחודש חודשיים או לשנה ושנתיים זו עבודה לכל החיים, חיים המחוברים לקודש יש בהם הרבה יציבות ובריאות וממילא את היכולת להתמודד עם כל מיני מצבים.
לכן אני מאחלת לך המון הצלחה בדרך שבחרת אשריך שאלו שאיפותיך, תמשיכי להתחזק באמונה ותמשיכי לשאול ולגדול- ובעז"ה שתזכי לעבוד את ה' באהבה, באמונה ובשמחה.
את מוזמנת להמשיך ולשאול...
הדסה
hadasel@shoresh.org.il