אמונה ב...גלולות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 24/07/07 17:00 ט באב התשסז

שאלה

האם מותר לאישה אשר רק עכשיו נישאה לקחת גלולות למניעת הריון מהסיבות:

מתחילה לימודים השנה ורוצה לעבור את השנה הראשונה.

בעיקבות הלימודים לא תוכל לעבוד וכך נוצרת בעיה כספית לכלכול הבית

מפחדת להכנס לדיכאון לידה

רוצה שנה ראשונה לקחת גלולות

הבעל תומך בדעתה.

תשובה

בסד

שלום רב .

אין לקחת גלולות לדעתי מהסבות הבאות.
1. אתם צערים ולא מודעים לכלל של המנוסים."[כשיכולים לא רוצים ,וכשרוצים לא יכולים!"]
אף אחד לא הבטיח לכם ילדים בעוד שנה ..!!
2. שקולים אלה הם עצמם פוגעים באמונה שהשם יכל לעזור במצבים יותר מסובכים.
3.אין שום שקול כלכלי שיכל לעמוד [בפני הנשמה של הילד שלא בא לעולם.]
4.הכנסת הורמונים לגוף מזיקה וגוף ולנפש.
.
5. דווקה כניסה להריון יוצרת חיבור יותר חזק ונכון למשפחה הצעירה.ונסיון מלמד כי ניתן להמשיך ללמוד יותר בקלות וברצנות בתקופת הנשואים בעדודו של הבעל ובתמיכתו.ולכן החשש מופרך.
6. לדעתי זה בנגוד להלכה.

בברכה