אלוקים רבים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 04/08/09 23:59 יד באב התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב,

תודה שאתה מפנה מזמנך.

למדתי עם אחי שיש פעמים שמשתיקים אדם ואומרים לו להיות בשקט ואחד מהמקרים הוא שאדם אומר פעמיים "מודים", שאז ניראה בעיני הזולת שהוא מודה לכמה אלוהים. חשוב להדגיש שמשתיקים אותו בגלל איך שזה יראה, שמא יחשבו האחרים שהוא מתפלל לכמה אלוהים (ויכול להיות שזה כלל וכלל לא נכון, הנקודה היא איך זה יכול להתפרש)...

אז אני שואלת-

הרי גם בתורה, בתנך, משתמשים במילה אלוהים ( במובן של רבים), מאדירים את ה' מבין כל האלים... אז איך זה מסתדר עם מה שלמדתי עם אח שלי, הרי גם האמירות הללו שרבות במזמורים עלולות להתפרש כאילו יש הכרה בכך שיש כמה וכמה אלוהים. אני יודעת שכאשר נאמר בתנך על אלים ואלוקים הכוונה לכוחות שבעולם, אבל עדיין עלולים הדברים להתפרש אחרת, בדיוק כמו במקרה של "מודים", למה אם כך קבעו חזל שיש להשתיקו? אז מה אם "עלולים" לחשוב בנ"א שמסביב עליו כל מיני מחשבות , זה בדיוק אותו הדבר עם הריבוי של שאלוקים בתנ"ך..

מקווה שהשאלה והתהייה הובנה.

תודה שוב...

תשובה

שלום

לשון רבים הוא לשם כבוד.
גם שם אדני הוא בלשון רבים, מאותה הסיבה.

יש גם סיבה פנימית יותר, שאינה לאינטרנט.

כל טוב