אכילה לפני הפרשת חלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/01/09 23:49 יט בטבת התשסט

שאלה

שלום,

רציתי לעשות הפרשת חלה הערב. פעם ראשונה בחיי.

אני בסוף הריון והחלטתי לעשות מצוה שתעזור לי "לזכות" בלידה קלה.

בסופו של דבר שכחתי להפריש לפני האפייה ונזכרתי רק אחרי האפייה. (כנראה שבגלל שאני לא רגילה) אז עשיתי הפרשת חלה מהחלות האפויות. וזו ההלכה עד כמה שהבנתי.

הבעיה/שאלה שלי:

טעמתי מאחת החלות לפני שנזכרתי שלא עשיתי הפרשת חלה. וזה אסור :-(

מה אני יכולה בשביל לכפר? עד כמה חמור העניין?

תודה,

עינב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

האיסור נעשה רק בשוגג, ועל כן הכפרה היא רק על ידי למוד הלכות חלה היטב, וכן אם אפשר ללמד לאחרים הלכות חלה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון