אכילה לפני ברכות השחר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/12/10 21:35 טז בטבת התשעא

שאלה

הרב שלום ,

רציתי לשאול האם ישנו איסור לאכול דבר מה לפני אמירת ברכות השחר ? והאם הדין שונה לגבי שתייה בלבד

תודה מראש.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אם את נוהגת להתפלל שחרית כל בוקר אז גם לאחר ברכות השחר אסור לך לאכול.
אם את לא נוהגת להתפלל שחרית אז ברכות השחר נחשבות כתפילה שלך ומותר לך לאכול לאחר ברכות השחר.

אם את מרגישה ששתיה או אכילה נדרשת לך כדי שתוכלי להתפלל בערנות ובריכוז. מותר לך לאכול ולשתות מעט, ובמקרה כזה ראוי לומר קודם האכילה את ברכות השחר.

אפשר, בכל מקרה, לשתות ללא חלב וסוכר.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן