איריס

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 31/12/06 22:52 י בטבת התשסז

שאלה

שלום רב,

ברצוני לברר בקשר להוספת שם- לשמי.

שמי איריס בת יפה , נאמר לי כי האות ס' סוגרת לי המון דברים בין היתר- נישואין ולכן הוצא לי להוסיף שם. בחרתי לי את השם דנה ורציתי לדעת אם השם בסדר עבוריץ. תודה וכל טוב

איריס

תשובה

ב"ה

שלום.

השם איריס הוא שם טוב והוא מופיע במשנה במסכת אהלות פרק ח כשם של צמח. ויש לו פתיחה נאה של עלי כותרת ושלל צבעים המרהיבים ביופיים.

למה לך להחליף את השם? זה שם יפה וטוב.
אם את מרגישה איזה "תקיעות" בחיים אז צריך לשפר מעט את [המעשים] .ותשובה ותפילה וצדקה יכולים לשנות את המזל מקצה לקצה.
תשתדלי לעבוד על האישיות שלך ולהיות קצת יותר במה שאת עושה:
חסד,
הכנסת אורחים,
שמחה פנימית,
עין טוב ולדון לכף זכות,
תפילה,
לימוד אמונה ומוסר והלכות ברכות.

ובעזרת השם תרהיבי במעשייך הטובים כמו האיריס שמרהיב בפרחיתו.

ויהי רצון הקב"ה יברך אותך וישמע תפילותייך ויצליח את דרכך ויאר את נתיבך לחיים טובים ומאושרים אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.