אירוח משפחה דתית

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 11/12/08 22:05 יד בכסלו התשסט

שאלה

שלום,

אני אדם חילוני שעומד לארח בחנוכה להדלקת נר את הוריו של החבר של בתי. האורחים אנשים דתיים.

על מנת לכבד את מנהגיהם אני מבין שעלי להערך לביקור.האם אני יכול להגעיל כלים, או עדיף להשתמש בח"פ. במידה וכן, האם ניתן להגעיל כל כלי?

אנא המלצתך.

בברכה

זאב יריב

תשובה

שלום
הגעלת כלים היא מלאכה גדולה והרבה פירטי הלכה, לכן עדיף שתקנה אוכל קנוי ותגיש בכלים חד פעמיים
אולם כמה פרטים בסיסים של הגעלה נרשום לשיקולך.
1- זכוכית אפשר לא להגעיל אלא לנקות היטב
2- חרסינה לא ניתנת להגעלה
3- סכו"ם , לנקות היטב , לא להשתמש יממה, ואחר כך להכניסם לסיר מים מבעבע.
4- תנור לנקות היטב, ולהפעיל שעה על הטמפ' הגבוהה ביותר.(כמובן שאין להשתמש יממה)
5- מיקרוגל לנקות היטב ולהרתיח מים בכוס למשך זמן משמעותי 5-10 דקות, כמובן להזהר שלא תתפוצץ הכוס.
ברכה והצלחה