איסור הנאה מחילול שבת

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 10/03/03 13:58 ו באדר ב'

שאלה

האם מותר ליהנות (ביום חול) מסרט ווידאו שהוכן בשבת ע"י חילוני?

אני מדריך בתנועה מעורבת(דתיים וחילונים). טיול הכנה שנערך לכלל המדריכים לקראת טיולים עם חניכים נופל בשבת.

המדריכים החילונים הציעו לצלם את הטיול בוידאו כדי שנוכל, אנו, המדריכים הדתיים ללמוד את המסלול.

חיפשתי בספרים ולא מצאתי מקום שאוסר ליהנות מחי"ש לאחר שבת (אלא אומר שיש לחכות אחר מוצ"ש זמן שהיה יכול לעשות העבודה בו)

אשמח לתשובה חד-משמעית יותר ואם אפשר בתוספת מראה-מקום.

תשובה

שלום רב
ודאי שאין היתר לצפות בסרט זה מכיון שהוכן במיוחד בשביל אלו השומרים מצוות..מראה המקום הוא סי' שיח ס"א בשו"ע או"ח ובמ"ב שם.