איסורי ימי בין המיצרים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/07/12 16:45 כא בתמוז התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב

שאלתי היא האם צריך כל כך להחמיר ולהקפיד בשלושת השבועות על הדברים הבאים:

1. להתקלח (גם עם נורא חם ושמש קופחת ומזיעים?)

2. ללבוש בגדים נקיים ואיסור לכבס (וללכת רק עם בגדים שהם לבושים כבר, ואם כבר ממש לא נשאר מה ללבוש אז לזרוק על הרצפה כדי שלא יהיה כ"כ נקי?)

3. לצאת לטיול (אפילו למוזיאון?..סתם לסיבוב בשכונה?)

או שצריך להקפיד על החוקים החמורים רק מראש חדש אב?

ועוד שאלה אחרונה אם אמי (שבד"כ מתקשה למצוא בגדים)

שכחה מהאיסור וקנתה היום חולצה שמאד מתאימה ובמבצע גדול - האם זה מהווה בעיה ללבוש את זה אחרי תשעה באב, זה נחשב לעבור איזו עברה?

(אנחנו אשכנזים)

תודה רבה לך ושבוע טוב!

תשובה

שלום לך

1. עד ר"ח מתקלחים כרגיל וכנ"ל בר"ח לכבוד שבת, ולהרבה דעות גם ב ח אב לכבוד שבת דברים.
לאשכנזים בדורנו בארץ ישראל מקובל להתקלח כדי להתנקות גם מזיעה אלא פחות מכרגיל: פחות זמן - מקלחת קצרה, לעיתים יותר רחוקות ובמים פושרים (בודאי יותר קרים מכפי שאתה רגיל)

2. איסור כיבוס ולבישת בגדים מכובסים מתחיל לאשכנזים רק מחודש אב ובהתארגנות מתאימה ניתן ללבוש לפני ראש חודש כמות בגדים - כל בגד כשעה או שעתיים וכך ניתן להכין מספיק בגדים להחלפה ולא להקל ולסמוך בזריקה על הרצפה.
כמובן שבבגדי זיעה אין חובה להחמיר.

3. מותר - אין שום בעיה בכך

4. אין בעיה הזדמנות נדירה מותר לקנות
ללכת לחפש בגדים זה לא נכון

בברכה ובציפיה לישועה דוד לוי