אינג'רה זה כשר?

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 11/12/02 00:35 ו בטבת התשסג

שאלה

כמדריך לחניכים אתיופים אשר מרבה לבקר בבתיהם הייתי מעוניין לדעת האם יכולות להיות בעיות באכילת אינג'רה או באכילת הרוטב של האינג'רה שמורכב גם מחתיכות בשר.

תודה רבה.

תשובה

באופן כללי:
ראשית כדאי לברר האם המארחים שלך יודעים בכלל הלכות כשרות. אם הם לא למדו - קשה מאוד יהיה להתיר את האכילה שם.
באופן יותר פרטי:
צריך לדעת מאין באו חומרי הגלם, האם ניפו את הקמח, הפרישו חלה (יכול להיות שאין צורך, כיון שהעיסה רכה). בנוסף לכך, האינג'רה הוא מאכל מאוד חריף דבר הגורר עימו הקפדה הלכתית ודקויות רבות בהלכה.
בברכה
משה כץ