אין

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 25/12/06 17:39 ד בטבת התשסז

שאלה

האם מותר לנשים להקריא את התורה לפני הגברים?

למה ומאיזה מקורות

תשובה

הגמרא במסכת מגילה אומרת שנשים לא קוראות בפני גברים משום כבוד הציבור.
ההסבר הוא שקריאת התורה היא חלק מהמצוה הכללית של תלמוד תורה שבה חייבים גברים ולא נשים. אמנם אם אשה קוראת וגברים מקשיבים הם יוצאים כמובן ידי חובה , אבל כיון שהם החייבים במצוה, הרי שכשם שבכל מצוה , עדיף שיקיים אותה החייב , ואפילו לא ימנה שליח, כך גם במצוה זו עדיף שגברים יקראו ולא נשים. אמנם במקום שאין גברים שידעו לקרוא , כפי שהיה פעם - יכלה גם אשה לקרוא, אבל אין זה כבוד הצבור, כי זה בזיון שגברים אינם יודעים לקרוא לבד.
מעין הדבר הזה , נאמר ש"תבא מארה למי שאשתו ובניו מברכים בשבילו". כלומר שהם מברכים ברכת המזון ומוציאים אותו כי הוא אינו יודע לקרוא. זה ברמה הפרטית, וברמה הציבורית הבטוי הוא "כבוד הצבור".
בברכה, אליעזר