אין סוף וכבוד השם - אינקרנציה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/04/12 17:54 כו בניסן התשעב

שאלה

שלום רב.

שאלה : האם אלוהים - האין סוף יכול לבוא בדמות אדם או בדמות מוגבלת?

אם לא. אז כיצד ניתן להסביר שבמעמד הר סיני נפגש העם עם כבוד השם ולא אם השם עצמו . הכבוד הוא נברא חיצוני ואם כך מה הוא ההבדל אם מדובר בדמות אדם , דמות מוגבלת אחרת או כבוד שאף הוא נברא מחוץ לאלוהות?

אשמח לתשובה

תשובה

שלום

במעמד הר סיני ראו העם כולו את אלהי ישראל, במובן של חיבור נשמתי שהוא ודאות גדולה הרבה יותר ממראה העיניים.
ובנוסף לזה, גם ראו בריאת הלוחות יש מאין ועוד ניסים גמורים ושכליים, והבינו בשכלם את יסודות האמונה מעל כל ספק סביר. ועוד, ראו את כבוד ד' כעצם נברא במשכן בענן וכו'

כל טוב