אימיול בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/09/08 00:12 טו באלול התשסח

שאלה

האם מותר להשאיר את המחשב דולק בשבת כאשר האמיול או כל תוכנה אחרת פועלת ומורידה קבצים במשך השבת, ובמוצ"ש להשתמש בקבצים שהורדו, או שיש בזה בעייה של הנאה ממלאכת שבת

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד´

אין להניח להוריד קבצים בשבת מאימיול, ממספר סיבות, הן מבחינתו שהוא מדליק את המחשב בשבת, וכמו כן היהודי שהפעיל את המחשב בשבת יכול כעת להוריד קבצים מהמחשב שלך, ולכאורה קשה להתיר זאת בשבת. בודאי אם אלו שירים ישראליים וכדו', אמנם יש קצת מקום להקל בדברים ששייכים אצל גויים, ואז מצטרפת סברא שזאת מלאכת גויים, ואולי במקרה כזה יש יותר מקום להתיר, אבל אפילו הכי נראה לי שאין זה מהראוי שישאירו אמיול בשבת.

בברכת כתיבה וחתימה טובה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן