איך בוחרים רב?

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 22/11/06 23:44 א בכסלו התשסז

שאלה

אני נמצאת תהליך של חזרה בתשובה או התחזקות, לא יודעת איך להגדיר את זה בדיוק. ומעניין אותי איך בוחרים רב? איפה מחפשים אותו? אם לקחת בחשבון שאין לי הרבה חברים דתיים שגרים קרוב אליי. וגם איך כל הקשר ביני לבין הרב אמור להתבצע?

תודה רבה על העזרה!

תשובה

מחפשים רב שעונה על מספר קריטוריונים:
א. קודם כל, שיהיה 'רב', אדם שלמד ויודע הלכות ומסוגל לספק לך את הדרוש לך.
ב. אדם שיש לך 'כימיה' איתו, ותרגיש בנוח לפנות אליו בכל נושא שתרצה.
ג. אדם שמסוגל להקשיב ומוכן להשקיע מזמנו בשביל לעזור לאחרים.
ד. אדם שאתה מזדהה באופן עקרוני עם דרכו התורנית, ואתה 'מוצא את עצמך' באווירה ההשקפתית שלו.
ה. עדיף כמובן רב הקרוב למקום מגורייך שיהיה זמין ונוכח בעת הצורך.
ו. בהצלחה!
עקיבא