אזכרה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 18/01/11 08:03 יג בשבט התשעא

שאלה

שלום רב,

חמותי נפטרה ב- כ"ה בשבט תש"ע, החודש חל יום השנה לפטירתה.

האם ניתן לעלות להר בתאריך כ"ה בשבט תשע"א ובערב לעשות את סעודת המצווה.

או שצריך להקדים את הסעודה ליום ה' כ"ב בשבט ולעלות להר ב- כ"ה בשבט.

אודה על תשובתך.

תשובה

מהשמים תנוחמו,

כיון שבדברים אלו יש ריבוי דעות ומנהגים אני מציע שתשאיר לבעלה או לבניה להחליט בלי להביע דעה, והעיקר למעט מחלוקות בישראל - זה בודאי מועיל ביותר לנשמת הנפטר.
וכבר נכתב במפורש על ידי גדולי הרבנים שמי שנמנע מלומר 'קדיש' מחשש מחלוקות - המעלה לנפטר גדולה יותר מהאומר 'קדיש'.

אם אשתך היא הבת היחידה או שכולם שואלים את דעתך -
יום האזכרה בכל שנה הוא בדיוק תאריך הפטירה - כה שבט.
הלילה שאחרי כן הוא בודאי לא כה שבט.
אם נאלצים לדחות או להקדים: בשנה הראשונה אני ממליץ להקדים, ובשנים האחרות זה לא משנה העיקר לימוד התורה שאתם עושים בליל וביום כה שבט.

סיכום
עיקר לימוד תורה ומעשים טובים שלכם יהיה במוצאי שבת וביום ראשון.
אם קשה לכם לערוך לימוד במוצאי שבת - השנה תקדימו אותו ליום חמישי או שישי בבוקר.

בבנין ציון וירושלים תנוחמו
דוד לוי