אזכרה

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 08/02/08 10:08 ב באדר א'

שאלה

שלום רב!!

אבי נפטר לפני 6 שנים.מאז נוצר נתק בין המשפחה של אבא למשפחה שלי וכך נוצר מצב מסובך בלעשות לו אזכרה.

כל אחד מ-2 המשפחות עושה לו לבד אבי נפטר ב-ג' באדר המשפחה של אבא שלי עושים לו אזכרה ב-ג' אדר א' ואנחנו ג' באדר ב'-מאוד הסתבכנו עם העניי'ן של השנה המעוברת מהו התאריך הנכון ביותר לעשות לו אזכרה(אציי'ן שכבר יצא פגם אחת שנה מעוברת ועשינו לו אזכרה באדר ב')3

אשמח אם תוכל לענות במהרה זה ממש דחוף!!

תודה רבה רבה!!!

שבת שלום ומבורך!!

תשובה

שלום
זוהי מחלוקת שבין הרמ"א (אדר א') לבין המחבר (אדר ב' ), אם אין לכם מנהג ברור כמו מי לפסוק, תעשו מה שנוח, ואין חשיבות שכולם יעשו ביום אחד, העיקר שלומדים ומקיימים מצוות לזכות הניפטר ונשמתו מתעלה בין ביום הזיכרון בין בשאר ימים.
ברכה והצלחה