אוסף

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 02/12/06 23:57 יא בכסלו התשסז

שאלה

בס"ד יא' כסלו התשס"ז

שלום וברכה

תודה מראש....

כמה שאלות לא קשורות...:

א.עבד שנולד לו בן,הבן שייך לאדון?הרי העבד שייך לאדון וכל רכושו וכו'......

ב.זוג גויים שמתגייר והאישה בהריון בזמן הגיור...התינוק יהודי??????

ג.אני בנאדם של מסטיקים(כלומר יוצא לי ללעוס הרבה פעמים מסטיקים..)ולפעמים אני לועסת ואני צריכה להיכנס לשרותים..וחבל על המסטיק..מה עושים?

תודה שוב.........

שבו מוצלח ממש!!!!!!

חירות

תשובה

א.בן של עבד כנעני, שייך לאדון ולא לעבד. האדון יכול למכור אותו, אם ירצה, ואין לעבד זכות להתנגד.
ב.אשה שמתגיירת, כאשר היא בהריון, בנה שנולד לה- נחשב ליהודי. (בהגדרה מיוחדת: "הורתו שלא בקדושה, ולידתו בקדושה")
ג.בכניסה לשרותים, אם חבל לך על המסטיק, דחפי אותו לפינה עליונה בפה, מבלי ללעוס ומבלי להנות מטעמו...