אבקת חלב נוכרי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/04/10 11:56 כה בניסן התשע

שאלה

שלום רב

אינני יודע מה היו מנהג הוריי בעניין אבקת חלב נוכרי והייתי רוצה לדעת האם יש בדבר איסור?

אודה עם יצור אסמכתא ממקור לדעת האשכנזים.

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אבקת חלב יש בה מחלוקת האם נגזרה גזרה גם עליה או רק על חלב עכו"ם. עיין הר צבי יו"ד קיג, אבני נזר סוף סי' קג, חזו"א יו,ד סי' מא אות ד, שערים מצויינים בהלכה סי' לח.
להלכה נראה שכיוון ויש היום הרבה אבקת חלב כשר ללא ספק אין צורך להכנס לדחוקים הלכתיים, אלא לחולה, ילד וכדו', אבל למבוגרים מדוע להכנס לספקות הלכתיים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון