אבלות בתקופת השלשים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 31/01/12 20:50 ז בשבט התשעב

שאלה

שלום לכם,

אני כרגע נמצא בתקופת השלשים על מות אבי.

חברתי לחיים (אנחנו ביחד שנתיים אבל מתגוררים כרגע בבתים נפרדים) טוענת כי יש מנהג/הלכה שלפיהם במשך כל תקופת השלושים אסור לאָבֵל להיכנס לבית של מישהו אחר מחמת טומאה כלשהי (ככה סיפרו לה והפחידו אותה כמה חברים שלה).

במלים אחרות, במשך שלושים יום אסור יהיה לי להיכנס לביתה!

אגב, החברה ממוצא עיראקי.

אני כמובן מעולם לא שמעתי על כך ואני מתנגד לכך בכל תוקף.

האם יש בזה ממש?

האם באמת יש הלכה כזו?

האם יש מנהג כזה בחלק מהעדות ועד כמה הוא מחייב (חייב לציין שאנחנו מאמינים אבל לא דתיים)?

אשמח לקבל בהקדם עצה מה לעשות.

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה, איני מכיר מנהג כזה.

המנהג הוא שנוטלים ידיים אחרי יציאה מבית קברות, לפני שאדם נכנס לבית שלו או לבית של אחרים (שולחן ערוך אואח חיים סמן ד סעיף יח', ובכף החיים שם אות פ', שו"ת יפה ללב חלק ג' יורה דעה סימן שעו' אות ג).

אין על האבל שום טומאה במשך השלושים.

על כן, תגיד לחברתך שהרב אמר שאין שום בעיה בדבר.

מברך אני אתכם שאם אתם מתאימים תתחתנו מהר, ותקימו יחד בעזרת השם בית מלא באהבה, ומלא בשמחה, מלא בילדים, מלא באושר , מלא ברוחניות, מלא בקדושה ואור, מלא בעוצמה.

יברככם ה' וישמרכם לעד, אמן.