אבילות 30

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 02/03/09 19:32 ו באדר התשסט

שאלה

שלום הרב,שתי שאלות לגבי אבילות שלושים:

1. אבל שלושים שיהודי שאינו שומר תורה ומצוות הביא לו משלוח מנות. האם יקבל ממנו כדי לא להעליבו?

2.האם יש איסור על שתיית יין או משקאות חריפים אחרים בשלושים?

תודה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
1-כן
2-איסור אין אבל מנהגים שונים יש, אם לא נהגו במשפחתךצ או בקהילתך מנהג מסודר וברור אתה רשאי.
ברכה והצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן