תשעה באב

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 22/07/18 09:09 י באב התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם אפשרי לצום רק עד חצות היום,

אני ממש רוצה לצום אבל כרגע מסוגלת חצי מהצום ולא שלם, בפעמים הבאות מקווה להתחזק ולהצליח עד הסוף. האם אפשרי לצום רק עד חצות היום?

תשובה

עינוי וצום הוא קשה לכולם , ואני מזדהה עם הדברים. אך יחד עם זאת עלינו להשלים את התענית למרות הקושי.

לאחר חצות ישנה " התקררות " של מנהגי אבלות אך לא באכילה ושתייה.

ישנו עניין אחר של אדם שאינו מרגיש טוב . כאן הדין הוא שונה .ובמיוחד השנה מכיוון שהצום נדחה, ניתן להקל יותר למי שקצת לא מרגיש טוב . ואם המצב יגיע לכך מבחינתך, תוכלי להפסיק את התענית .