תשובה על תשובה שנתת לי באמונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/06/19 11:19 יח בסיון התשעט

שאלה

שלום הרב.

תודה על התשובה שנתת

אבל בכל זאת השאלות האלה הורגות אותי,

איך זה יכול להיות שה' תמיד היה תמיד יהיה איך גם הוא נוצר וכו'. אני יודע שאין כל כך תשובות חזה ושזה מעבר לההיגיון, אך בכל זאת

איך אני אמור להאמין עם כל שניה שאני איך שהוא מצליח להתגבר על השאלות של יצר הרע הוא שוב שואל אותי את אותם שאלות ומערער לי את האמונה.תוכל לעזור?

ו נ.ב למה אני לא מקבל את התשובות למייל?

תודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לפני התשובה הארוכה שלי, שכחתי לציין בתשובה הקודמת את הדבר החשוב ביותר: תפילה!

כל מה שמטריד אותנו, כל מה שקשה לנו, כל מה שמפחיד אותנו - ראוי לפנות לריבונו של עולם ולבקש עזרה ותמיכה.

כל פעם שקשה לך באמונה - תתפלל ותבקש סיוע מד' להתגבר על הקושי.

אני מבטיח לך שהתפילה על חיזוק האמונה, תועיל לך מאוד.

לשאלות שלך (שהורגות אותך):

אתה חושב במושגים חומריים. אתה חושב שד' זה כמו שמש או ים - משהו גדול שמורכב מחומר ואנרגיה. נוצר, פועל ומשתנה: השמש מפיקה אור בתהליכים פיזיקליים, הים סוער או רגוע. כמו השמש והים, כל התופעות החומריות משתנות ויש להם התחלה וסוף, על הקב"ה צריך לחשוב אחרת. לחשוב רק במושגים רוחניים. למרות שמושגים רוחניים לא מקיפים את מציאותו, ברור שמושגים חומריים הרבה יותר מבלבלים ומטעים אותנו.

כמו שציינת בשאלה הקודמת. האמונה נמצאת בלב. כלומר בפנימיות, רק בתפיסה הרוחנית שלנו.

כדי להדריך אותך, אציין שצריך לחשוב על אמונה כמו שחושבים על אהבה, על יופי, על אמת, טוב, צדק, חסד... כל המושגים הרוחניים הללו קיימים בשלמותם, בלי שינוי, בלי תוספת וגרעון.

הרוח לא נוצרת, היא קיימת בשלמותה. הרוח וכל מרכיביה מתגלים לנו דרך החומר. היופי מתגלה לעיננו בנוף היפה, בפרח היפה. העולם החומרי מגלה ומשקף את הרוח, לפעמים יותר ולפעמים פחות. יש אדם מכוער, יש אדם יפה ויש אדם יפיפה. יש חסד קטן, חסד גדול, וחסד ענק...

כך (והרבה יותר מכך) הקב"ה קיים ברוח עליונה שמתגלה לנו במציאות שלנו בדרכים שונות: בפלאי הטבע, בכשרונות האנושיים, בהשגחה הפלאית על עם ישראל (כפי שציינתי בתשובה הקודמת).

כל אדם מתרשם וקולט לפי מדרגתו והכנתו. אדם אחד מתרשם יותר ואדם אחר מתרשם פחות: לדוגמה תאונת דרכים קשה עם הרוגים ופצועים, ושניים יוצאים בלא פגע. אחד יאמר שזה נס נפלא וירוץ לבית הכנסת לברך 'הגומל'. השני יאמר שזה פשוט 'מקרה'...

אתה מספר על קושי אישי. על מתח ומאבק פנימי סביב האמונה. נראה לי שרגשות אלו משקפים מציאות רגשית כללית של מתח וחוסר שלווה. הרבה פעמים, קשיים רגשיים כלליים, נתפסים כקשיים אמוניים. לשם כך צריך אדם קרוב שתוכל לשתף אותו בדברים שעוברים עליך גם בענייני אמונה וגם בחיים הרגשיים בכלל.

מברך ומתפלל שתזכה לאמונה איתנה שיש בה שלום ושלווה, השקט ובטח.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן